Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Volksgezondheid

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een stichting in Nederland. Wij zijn de experts in kankerpreventie.

Kanker is een ziekte die ons allemaal op de een of andere manier raakt, of wij worden er zelf mee geconfronteerd, of anders iemand die wij kennen of van houden. Maar we kunnen zelf veel doen om het risico op kanker te verlagen, en daar maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zich sterk voor.

Het belang van de preventie van kanker

Uit onderzoek blijkt dat ruim een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan worden voorkomen door een gezonde voeding en leefstijl. We staan dus niet machteloos tegen kanker. We kunnen ons risico op kanker zelf beïnvloeden door de keuzes die we dagelijks maken in onze voeding en leefstijl.

Preventie is essentieel voor minder kanker. Door ons te richten op de preventie van kanker kan duizenden mensen in Nederland deze ingrijpende ziekte bespaard blijven.

De experts in kankerpreventie

In Nederland zijn er meerdere organisaties actief op het gebied van kanker, met een breed scala aan doelstellingen. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is in Nederland al 20 jaar de autoriteit op het gebied van de preventie van kanker door middel van voeding en leefstijl. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds richt zich op kankerpreventie onder andere door je te informeren over de keuzes die je zelf in je voeding en leefstijl kan maken om het risico op het krijgen (of terugkeren) van kanker te verlagen.

Onze rol in de strijd tegen kanker

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds strijdt tegen kanker op het gebied van preventie door middel van een gezonde voeding en leefstijl. Daarnaast richten wij ons ook op de overleving van de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten door middel van voeding en leefstijl.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds draagt bij aan zowel de wetenschappelijke wereld als de rest van de maatschappij met kennis over kanker en kankerpreventie, en met aanbevelingen om de kans op kanker te verkleinen. Met deze kennis kunnen we allemaal weloverwogen keuzes maken in onze voeding en leefstijl met als doel minder kans op kanker.

Wereldwijde samenwerking

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is lid van het World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk. Het WCRF netwerk is een wereldwijd samenwerkingsverband van charitatieve organisaties die zich richten op de preventie van kanker door middel van een gezonde voeding en leefstijl. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de andere leden van het WCRF netwerk hebben een gedeelde visie. We streven allemaal naar een wereld met minder kanker.

Meer informatie: www.wcrf.nl

Bekijk de video

Promoot dit goede doel