"Hoe jouw aansprakelijkheidsverzekering bijdraagt aan het wel en wee van jouw persoonlijke goede doel, vereniging of stichting."

Wat gaat er naar jouw goed doel, vereniging of stichting?

Bij al onze verzekeringen, dus ook de aansprakelijkheidsverzekering, doneert VoorElkaar.nl jaarlijks vóór 1 februari een bedrag gelijk aan 10% van de door jou netto in het voorgaande jaar betaalde premie aan jouw goed doel.


Informatie over de VoorElkaar Aansprakelijkheidsverzekering.

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Als jij of jouw gezinsleden schade hebben veroorzaakt aan iemand of aan iemands bezittingen, gaat dat niet in de koude kleren zitten. Ook kunnen de kosten hiervan hoog oplopen. Dan is het prettig als je goed verzekerd bent. Met de aansprakelijkheidsverzekering van VoorElkaar.nl bescherm je jezelf tegen financiële problemen naar aanleiding van door jou of je gezinsleden veroorzaakte schade. In de polisvoorwaarden kun je precies lezen welke risico’s onze aansprakelijkheidsverzekering wel en niet dekt.

Wat is er verzekerd?

Met de aansprakelijkheidsverzekering van VoorElkaar.nl zijn jij en je gezinsleden verzekerd voor door jullie veroorzaakte schade. In de polisvoorwaarden lees je wat hieronder precies wordt verstaan. Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering echter niet bedoeld. Je moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met je auto, motor, brom- of snorfiets. Dit geldt vaak ook voor opzettelijk veroorzaakte schade en schade die uitsluitend bestaat uit financiële schade (zuivere vermogensschade). Ook schade aan gehuurde zaken is niet gedekt.

Wat mag je van ons verwachten?

Schade is altijd erg vervelend. Helemaal als jij deze schade (mede)veroorzaakt hebt. Uiteraard gaat ‘voor elkaar’ met jou op zoek naar de beste oplossing voor jouw schade. Daarbij mag je ervan uitgaan dat onze medewerkers redelijk en respectvol tegen je zijn. Wanneer je een schade bij ons meldt, informeren wij je zo snel mogelijk of deze schade onder de dekking van je verzekering valt. Als dat het geval is, zorgen wij ervoor dat we onze schaderegeling zo snel mogelijk afronden.

Wat betaal je voor deze verzekering en wanneer?

De hoogte van de premie wordt bepaald aan de hand van de situatie van jou en je gezin. Met deze informatie bepaalt ‘voor elkaar’ de premie.

Je kiest zelf of je de premie per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar wil voldoen.

Over de premie wordt uiteraard assurantiebelasting geheven. Daarnaast brengen we éénmalig € 5,00 administratiekosten in rekening. De prolongatiekosten bedragen € 0,45 (€ 0,54 inclusief assurantiebelasting).

Wat wordt je pakketkorting?

Hoe meer verzekeringen je uit verschillende rubrieken sluit, hoe hoger je pakketkorting op onze aantrekkelijke basispremie wordt. ‘voor elkaar’ biedt je de volgende rubrieken: Wonen, Verkeer, Gezin en Recreatie.

De korting wordt als volgt berekend. Je hebt verzekeringen uit:


  • 1 rubriek: geen extra korting
  • 2 rubrieken: 2,5% extra korting
  • 3 rubrieken: 5% extra korting
  • 4 rubrieken: 10% extra korting
Wat zijn je verplichtingen?

Voor een verzekering dient premie te worden betaald. Daarnaast heb je als verzekerde nog een aantal plichten. Heb je schade, dan moet je dit zo snel mogelijk aan ons melden. Als er iets in jouw situatie verandert, moet je dit ook zo snel mogelijk laten weten. Je bent verplicht schade en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ten slotte vragen wij je ons alle informatie te geven die voor een snelle schade-afhandeling van belang kan zijn.